Fastigheter vid västra länken

RÅDSLAGET 2019. Syftet med detta förslag är att bygga ett nytt bostadsområde, då Umeå behöver bygga fler bostäder för att växa. Den valda platsen är lämplig, då det i närområdet redan finns de tillgångar som ett bostadsområde behöver.

Skapat av:  Adam Brundin, Adam Höber, Vincent Juslin och Oscar Karlsson.

Picture.alt

Så här är området tänkt att disponeras:

Blå: Aktivitetsområden, Röd: Bostadsområde, Grön: Gräsytor samt Gul: Damm.

Här kan du se en film, som är gjord i Cities: Skylines, om hur fastighetsbygget vid västra länken skulle kunna se ut när det är klart.

Poddsnack

Exakt en vecka före deadline träffade vi gruppen för att kolla av läget och checka deras puls inför den stora dagen. Du får här också möjlighet att mer ingående höra om hur tankarna har gått som har lett fram till deras förslag.

Gäster i studion: Adam, Brundin, Adam Höber, Vincent Juslin och Oscar Karlsson.
Programledare: Niclas Lind, Erik Forssell och Anna Lodén.
Observera att inledningen är densamma i samtliga avsnitt av “Rådslaget 2019 – en vecka kvar”. Spola fram till 2.14 om du vill komma direkt till intervjun.


TEMAT FÖR ÅRETS Rådslaget var “Hållbart där vi bor, men hur då då?”, och i vanlig ordning med de globala målen i fokus. Eleverna har här tagit sikte och lämnat förslag på hur Umeå kan utvecklas till 2030 (i vissa fall till 2050).

För sjätte året i rad bjöd Umeå kommun in till “Rådslag”, där Umeås skolungdomar får möjlighet att arbeta i ett projekt som avslutas med en presentation och utställning inför bland andra Umeås politiker och tjänstemän.

Årets Rådslaget ägde rum på Nolia måndagen 21 oktober 2019. I år deltog två klasser från Dragonskolan, TE3SAM och NA3ABC.

Kurs: Ett samarbete mellan kurserna Arkitektur Hus (Erik) och Hållbart samhällsbyggande (Anna).
Elever: TE3SAM.
Kurslärare: Erik Forssell och Anna Lodén, i samarbete med Niclas Lind (IT-pedagog).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *