Vetenskaplig undervisning

Under läsåret 2019/20 deltar ett antal lärare på Dragonskolan i Erasmusprojektet “Teknikutökad vetenskaplig undervisning”, som är ett internationellt skolsamarbete med flera länder inom EU. Projektet har som syfte att skapa multimediabaserat och interaktivt undervisningsmaterial för vetenskaplig undervisning.

Powtoon är ett av programmen som deltagarna får prova på att arbeta i. Här nedan visas bland annat ett försök att via just Powtoon förklara skillnaden mellan matematik och kemi.


Här kan du hitta en elektron

Skapare: Anna Lodén.

Kemimatte

Skapare: Anna Lodén och Hanna Uvell, med viss assistans av Niclas Lind.Mer information om Erasmusprojektet “Teknikutökad vetenskaplig undervisning” finns här: TEST, OER Commons, Facebook och Instagram.


En kommentar på “Vetenskaplig undervisning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *