Industrisnack

Detta är en podd som drivs av tre gymnasieelever på Lärlingsutbildningen, som vill upplysa människor och speciellt unga om industrin och dess fördelar. Vi kommer även att intervjua intressanta personer som på något sätt jobbat eller jobbar inom industrin.

Kurs: Entreprenörskap (UF-företag).
Elever: Årskurs 3, Lärlingsutbildningen: Industritekniska programmet.
Kurslärare: Richard Larsson, i samarbete med Niclas Lind (IT-pedagog).

#3. Industrisnack

Avsnitt 3: Vi tar upp ett önskemål som vi fått in från lyssnare, och berättar om hur det är på skolan dom veckor vi har skola. Du får reda på vad vi tycker om upplägget – och varför det inte är som vi hade förväntat oss att det skulle vara.


#2. Industrisnack

Avsnitt 2: I det här avsnittet har vi intervjuat vår mentor Jens om hur det var för honom när han var ung, och hur det var för honom att komma in i arbetslivet i en väldigt ung ålder. Han berättar även om vad han tycker om vårt gymnasieprogram och vilka möjligheter han ser för oss.


#1. Industrisnack

Avsnitt 1: Vårt första avsnitt är en introduktion om oss själva, om Lärlingsutbildningen och var vi jobbar. Vi berättar hur vi själva tänkte när vi valde gymnasieprogram och även hur vi har upplevt dessa hittills 2,5 åren. Vi berättar också hur det faktiskt är på en industri och hur det var att komma dit som ung bland endast vuxna.

7 kommentarer på “Industrisnack

 1. En riktigt bra podd! Fina samtal, engagerande och den bästa reklamen för eleverna som trivs på Lärlingsutbildning. Så roligt att få höra om era upplevelser! ☀️

 2. Ett mycket bra första avsnitt av er Industripodd. Ser fram emot att få lyssna till fler avsnitt framöver. Bra jobbat!

  1. Det är ganska tufft eftersom vi tappar 2 st skolveckor när vi är ute å jobbar. Så eftersom vi har skola var tredje vecka så kan man säga att den skolveckan egentligen innehåller 3 veckors skolarbete eftersom vi måste ta igen den tiden som vi tappat. Rent pluggmässigt så är det en väldigt tuff linje, jag skulle nästan vilja påstå att detta är den tuffaste linjen att gå eftersom man måste plugga mycket men också vara ute och jobba.

   Tack för din fråga!
   // Filip Brännlund 🙂

 3. Wow grabbar, ni är grymma! Vilken podd ni levererar. Ska verkligen bli intressant att få höra fler avsnitt. Lycka till med erat mål.

  1. Tack så jättemycket Linda för din kommentar! Vi uppskattar det väldigt mycket och hoppas kunna leverera ännu bättre avsnitt efter jul:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *