Vägen till Shangri-La 1.2

Författare: Erik Jönsson, Moa Larsson och Niclas Lind.
Genre/Kategori: Religion och Gamification.
Kurs: Religion 1.
Kurslärare: Moa Larsson, i samarbete med Niclas Lind (IT-pedagog).
Utgivningsdatum: 2022-06-02.
Språk: Svenska.
Antal sidor: 21.
Artikelnr: vagen-till-shangri-la-1.2.
Text/Bild/Ljud/Film: Boken innehåller text, bilder, ljud och film.
Finns som ljudbok: Nej, men däremot går det att få de flesta sidorna upplästa.
Ladda ned som PDF: Ja, i bokens helskärmsläge finns det möjlighet att ladda ner boken som pdf. (Observera att bokens eventuella ljud och rörliga bilder inte fungerar i pdf-läget.).

“Vägen till Shangri-La 1.2” är ett spelifierat arbetssätt till delmomentet "abrahamitiska religionerna" i kursen Religion 1. I Regelboken här nedan kan du läsa mer om hur detta går till. Version 1.2 innehåller smärre justeringar från ursprungsversionen (som utkom våren 2021) och har under vårterminen 2022 tillämpats i tre religionskurser med elever i årskurs 3 på Naturvetenskapsprogrammet.


TIPS! Här kan du ta del av ursprungsversionen av “Vägen till Shangri-La” som utkom våren 2021.


Elevmaterial

Vissa utmaningar som eleverna kunde ta sig an under sin pilgrimsvandring till Shangri-La renderade i olika digitala slutproduktioner. Här nedan kan du ta del av ett urval:

Festen är den mest omfattande utmaningen som “Vägen till Shangri-La” har att erbjuda. För att maximera din lyssning rekommenderar vi att du först läser igenom vad utmaningen “Festen” innebär (se Regelboken ovan. Bläddra fram till kartan och klicka på “Utmaning 100 kp”).

För att försöka återskapa atmosfären kring examinationstillfället, kan du ta del av nedanstående filmklipp som visar hur vi förberett Dragonskolans egen “grotta” inför elevernas Festen-examination:

#1. Festen – 2022


Den här 50-poängsutmaningen innebar att eleverna parvis skulle presentera sitt arbete via en inspelad presentationsfilm. För att maximera din upplevelse av nedanstående presentationsfilmer rekommenderar vi att du först läser igenom vad utmaningen “Den muslimska kvinnorörelsen” innebär (se Regelboken ovan. Bläddra fram till kartan och klicka på den första ikonen för “Utmaning 50 kp”).

En kommentar på “Vägen till Shangri-La 1.2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *